Baiknya hati PPAS berkongsi file design AI :-)

Hai, salam semua pencinta design. Tahukah anda selama ini Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor pernah buat kempen membaca dikenali sebagai "Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit". Bagus kempen ini untuk menggalakkan semula "amalan membaca buku sampai habis dan hadam ilmu secara perlahan-lahan baru jiwa tenang"..haha ini kempen ayat saya pula, Iyelah sekarang ni zaman semua nak cepat, dan kerana kesibukan masa ayah ibu dah jarang dilihat membaca di depan anak-anak jadi anak nak contohi siapa kan. OK berbalik kepada cerita design. Cerita yang nak dikongsi ialah baiknya hati Perpustakaan Selangor ini kerana sudi berkongsi design poster kempen ini dengan semua. Ya mereka beri download percuma pelbagai saiz poster dan banner dalam format Ai. Harap jabatan kerajaan lain juga kalau buat kempen secara menyeluruh dan boleh kurangkan kos kempen sila lah berkongsi design asal poster juga ya! Ha korang apa lagi tunggu, mari download dan sebarkan kempen ini untuk kebaikan semua. ayuh rakyat Malaysia jom membaca dari buaian hingga hujung nyawa (from cradle to grave) hehe..layan!



Dapatkan design bagi Banner, Bunting, Poster & Sijil bagi Program Let's Read Together for 10 minutes di bawah. Tuan-tuan dan Puan-puan boleh editdesign tersebut mengikut kesesuaian. Design yang diberikan dalah di dalam bentuk AI, memerlukan Adobe Ilustrator bagi proses edit.
  1. 10 Minit BANNER 4 x 10.ai [Format AI]
  2. 10 Minit BANNER 4 x 10.png [Format PNG]
  3. 10 Minit Bunting 2.6'x6.6' 2015.ai [Format AI]
  4. 10 Minit Bunting 2.6'x6.6' 2015.png [Format PNG]
  5. 10 Minit POSTER 2015 [STATE].ai [Format AI]
  6. 10 Minit POSTER 2015 [STATE].png [Format PNG]
  7. 10 Minutes BANNER 4 x 10.ai [Format AI]
  8. 10 Minutes BANNER 4 x 10.png [Format PNG]
  9. 10 Minutes Bunting 2.6'x6.6' 2015.ai [Format AI]
  10. 10 Minutes Bunting 2.6'x6.6' 2015.png [Format PNG]
  11. 10 Minutes POSTER 2015.ai [Format AI]
  12. Sijil Penyertaan [Format AI]
  13. Sijil Penyertaan [Format PNG]

Comments

  1. Salam cik, saya try nak download yang Ai punya tapi link dah tak exist laa. Huhu. Kalau cik tak keberatan boleh tak emailkan ke saya,
    dearked@gmail.com

    Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh itu link lama dari website ppas sendiri tu..tapi ini acara tahunan baik juga kalau ada designnya kan.kena minta tuannya sendiri.emel ke infoppas@gmail.com :-) website : www.ppas.gov.my

      Delete

Post a Comment

Komen banyak-banyak pun boleh.